Algemeen | Vormen | Kleuren | Prijzen | 3D | Contact | Home | Distributie Pagina

Beurzen en evenementen

Wanneer u deelneemt aan een beurs, of een evenement organiseert, wordt dit in eerste instantie gedaan als marketinginstrument voor uw bedrijf of produkt. Zonder twijfel DE aangelegenheid om in een korte tijd in contact te komen met een grote, geinteresserde doelgroep. Het aantal gerichte bezoekers is vele malen groter dan uw verkopers in maanden zal spreken of bezoeken.

Op de beursvloer wilt u opvallen. U wilt dat bezoekers uw bedrijf onthouden. Hoe kunt u dit optimaal bereiken?

Drie aspecten zijn belangrijk:

Bewust geinteresserde bezoekers
Direct contact en persoonlijke communicatie
Zintuigcommunicatie (voelen, zien, horen)

Wanneer u van deze drie punten uitgaat kunt u uw doelstelling bereiken, enkel de strategie van beurs of evenement dient nog ontwikkelt te worden. En hier gaat het veelal mis.

Veel te vaak wordt er gekeken naar het uiterlijk van de presentatie. "Het oog wil wat", of "Er komen toch bezoekers" is vaak de redenatie. Wat hier misgaat is dat het persoonlijke contact en de toegangkelijkheid uit het oog verloren gaan. Helaas is er bij de meeste bezoekers een soort van "drempelvrees" waardoor zij niet zo maar even op uw fantastische gebouwde beursstand of georganiseerd evenement uw team aanspreken. Een bezoeker dient gemotiveerd te worden om een gesprek aan te gaan en vaak is inleidend tot zo'n gesprek het aanbieden van een premium of gadget. Onbegrijpelijk is dat juist zo'n belangrijk attentiemoment (het premium!) als sluitpost op begrotingen staat. Fout! Het premium is het artikel dat de bezoeker thuis uit de tas haalt en bekijkt en wat in feite de bezoeker WEER in contact brengt met uw bedrijf of product.

U wilt opvallen en onthouden worden? Het meeste effect bereikt u als u uw premiumbeleid aansluit op uw beurs of evenementencampagne. Pepermuntjes, sleutelhangers, lippenbalsem, pennen. Op de beursvloer ligt vaak van alles voor het grijpen. Het is algemeen bekend dat bezoekers het leuk vinden om iets te krijgen. Ga uzelf maar na. Ook bij evenementen verwachten bezoekers wat. Maar het weggeven op zich moet geen doel zijn. Het gaat erom wat u met het weggeven bereikt: Een positief gevoel bij de ontvanger, een reden om aan uw bedrijf of produkt te denken op het moment de ontvanger (klant) zijn premium gebruikt. Pas als u zich met uw premiums onderscheidt van uw mede-exposanten en ervoor zorgt dat het premium bij uw beurs of evenement communiceert is het effect het grootst.

De Promotional Keycap is een premium welke aan alle eigenschappen voldoet op dit gebied. De keycap is multifunctioneel. De sterkste eigenschap is dat de Promotional Keycap vrijwel altijd aan de sleutel wordt bevestigt en daarmee zorgt voor een blijvende attentiewaarde! Tegelijkertijd is de keycap een prachtige tool om een bezoeker te interesseren of bekend te maken met uw bedrijf. De Promotional Keycap is door de Promz Publieksjury uitgeroepen tot het Promotional Product of the Year 2004.

Wij kunnen dus spreken uit ervaring!

Graag willen wij u ook persoonlijk te woord staan en u de mogelijkheden en toepassingen van de Promotional Keycap toelichten. Dus bel of mail ons voor een afspraak.